30 Eylül 2008 Salı

Sürüş: Peugeot 207 RC Le Mans Series

Le Mans ruhu caddeye çıktı

Sınırlı sayıda üretilen Peugeot 207 RC Le Mans, güçlü motoru, sert karakterli yürüyen aksamı ve sportif görüntüsüyle performans tutkunlarına göz kırpıyor.


Le Mans” yarışlarının başarılı markalarından Peugeot, tıpkı pistlerde olduğu gibi yollarda da hızlı olmak istiyor. 207 modelinin geçtiğimiz yıl satışa sunulan GT ve RC versiyonlarıyla performans tutkunlarını hedefleyen marka, şimdi aynı kitleye sınırlı sayıda üretilen bir otomobille ulaşmak niyetinde. “207 RC Le Mans Series” adını taşıyan ve tüm dünya için sadece 2000 adet üretilecek olan bu otomobilden ülkemize 50 adet ithal edilecek.


SADECE BEYAZ RENK
207 RC Le Mans ilgi çekici bir görünüme sahip. En azından genç gözlerin bu otomobili ilgiyle takip ettiklerini söylemek mümkün. Aslında otomobildeki pek çok detay geçtiğimiz yıl yollara çıkan standart RC ile birebir aynı. Hafifçe karartılmış farlar, 17 inçlik jantlar, tavan spoyleri ve trapezoid formlu egzoz çıkışları standart RC’den tanıdık geliyor. Ancak öndeki Peugeot logosundan başlayarak spoylerde son bulan kırmızı şerit, kapılardaki aslan figürü ve arkadaki “Le Mans Series” logosu tamamen bu otomobile özgü uygulamalar. Sadece beyaz karoser rengiyle üretilen bu özel seri RC’nin kabinindeki en büyük farklılıksa direksiyon simidine işlenen şasi numarası olarak çıkıyor karşımıza. Bu rakam, sürücüye özel bir otomobilin direksiyonunda olduğunu hissettirmeyi başarıyor. Güçlü yan destekleriyle virajlarda vücudu sımsıkı saran spor koltuklar, alüminyum vites topuzu ve deri direksiyon simidi de kabine sportiflik katan, ancak yine RC’den tanıdık gelen detaylar arasında.

SERT KARAKTERLİ YÜRÜYEN AKSAM
207 RC, standart 207’lerden çok daha sert ve sıkı süspansiyonlara sahip. Bozuk zeminlerde iç mekanda şiddetli titreşimler yaratan, ancak otomobili tam bir yol tutuş ustasına dönüştüren bu yapı “207 RC Le Mans”da da aynen korunmuş. Sonuçta bu sınırlı üretim otomobili tercih edecekler için sportifliğin konfordan çok daha önemli bir kriter olacağı açıkça ortada. Hızlı virajlarda sürücüsüne güven veren 207 RC Le Mans’ın direksiyon sistemi de yüksek hızlarda yeteri kadar sertleşerek güven duygusunu arttırıyor. SSP (Direksiyon denge programı) olarak adlandırılan özelliği sayesinde kontrollü frenlemelere fırsat tanıyan direksiyonun düşük hızlardaki yumuşaklığıysa şehir içi kullanımına uygun olacak şekilde ayarlanmış.






ÖDÜLLÜ THP MOTOR 175 HP GÜCÜNDE
Kırmızı şeritli beyaz renk 207’nin kaputunun altında Peugeot ve BMW’nin ortaklaşa geliştirdiği 1.6 litrelik turbo motor görev yapıyor. MINI Cooper S’e de hayat veren ve kendi kategorisinde yılın motoru ödülüne layık görülen bu ünite 175 HP güç üretiyor. Değişken supap zamanlaması ve direkt enjeksiyonun yanısıra “Twin Scroll” adı verilen yeni bir turbo sistemine de sahip olan bu ünitenin oldukça verimli bir karaktere sahip olduğu gözleniyor. Turbo motorların en büyük sıkıntısı olan turbo boşluğunu minimum seviyede yaşatan ünite, 1600 d/d’de ulaşılan ve geniş bir devir bandına yayılan 240 Nm’lik maksimum torku sayesinde RC Le Mans’ın nefesi kesilmeden hızlanmasını sağlıyor. 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilen ünite, otomobilin 100 km/s hıza 7.1 saniyede ulaşmasını sağlıyor. 207 RC Le Mans’ın sürüş keyfinde verimli motorunun çok büyük bir katkısı var. Ancak şanzımanın vites yolları biraz daha belirgin ve kısa olsa alınan keyif çok daha fazla olabilirmiş.

DONANIM LİSTESİ KABARIK
Peugeot 207 RC Le Mans için 44.900 YTL’lik bir fiyat belirlenmiş. 50 kişi bu fiyat karşılığında etkileyici performansın yanısıra kalabalık bir donanım listesine de sahip olacak. Ön-yan ve perde hava yastıkları, ABS, ESP, direksiyon denge programı SSP, acil fren yardımı ve elektronik fren gücü dağıtım sistemi gibi güvenlik ekipmanlarına sahip olan 207 RC Le Mans’ın donanım listesinde çift bölgeli otomatik klima, direksiyondan kumandalı MP3’lü radyo-CD çalar, elektrikli katlanan yan aynalar, park sensörü, hız sabitleme sistemi ve sürüşe duyarlı yönlendirmeli farlar da yer alıyor. Ancak spor ön koltukların, spoylerin, 17 inçlik jantların ve gövde şeritlerinin alıcı kitlesi için tüm bunlardan daha önemli olduğu da bir gerçek.













Araç özellikleri
Marka/Model: Peugeot 207 RC Le Mans
Fiyat: 44.900 YTL
Motor: 1598 cc, sıralı 4 silindirli, turbo
Şanzıman: 5 ileri manuel
Maksimum güç: 175 HP-6000 d/d
Maksimum tork: 240 Nm-1600 d/d
Maksimum hız: 220 km/s
0-100 km/s hızlanma: 7.1 sn
Ortalama yakıt tüketimi: 7.2 lt/100 km
Boyutlar (Uz/gen/yük): 4037/1720/1472 mm
Dingil mesafesi: 2540 mm
Bagaj hacmi: 270 lt
Boş ağırlık: 1281 kg

Yeni: VW Golf GTI

Hızlı Golf gün ışığına çıkıyor

Kısa bir süre önce altıncı nesil Golf'ü sunan Volkswagen, zaman kaybetmeden otomobilin GTI versiyonunu da hazırladı. Paris Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıkacak olan yeni Golf GTI'ın selefinden daha agresif bakışlara sahip olduğu görülüyor. Panjurunda tıpkı daha önceki GTI'da olduğu gibi kırmızı şeritler bulunan otomobilin büyük hava girişlerine sahip ön bölümü Scirocco ile benzer çizgiler taşıyor. Yeni GTI'ın motor kaputunun altındaysa yine turbo beslemeli bir motor görev yapıyor. Ancak bu sefer maksimum güç 210 HP'ye çıkarılmış. 2.0 litrelik TSI motorun maksimum torkuysa 1800 d/d'den itibaren 280 Nm olarak veriliyor. Gösterge tablosunda 280 km/s rakamı okunan, ancak maksimum hızı 239 km/s olarak açıklanan GTI'ın 0-100 km/s süresinin de 7.0 saniye seviyelerinde olacağı söyleniyor.



Haber: 308 SW satışta

Peugeot 308'de yeni seçenek

Peugeot'nun kompakt sınıf temsilcisi 308'in, station wagon karoser seçeneği ülkemizde satışa sunuldu. Koltukların yatırılmasıyla 2149 litreye kadar çıkabilen 674 litrelik geniş bir bagaj hacmine sahip olan otomobilde, 1.68 metrekarelik alan kaplayan cam tavan standart olarak sunuluyor. Ülkemize 110 HP gücünde 1.6 litrelik turbo dizel motor ve 7 adet hava yastığını da kapsayan zengin bir donanım listesiyle ithal edilen 308 SW Panoramic'in fiyatı 44.490 YTL olarak veriliyor.


Yeni: Chevrolet Camaro SS

Camaro'nun en ateşlisi hazır

Retro tasarımın başarılı örneklerinden Chevrolet Camaro, en güçlü versiyonuna kavuştu. Tıpkı 60'lı ve 70'li yılların efsanevi Camaro'su gibi SS uzantısını taşıyan bu otomobilde 422 HP güç ve 553 Nm tork verileri sunan 6.2 litrelik bir V8 görev yapıyor. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen bu ünite gücünü daha önceki tüm Camaro'larda olduğu gibi yine arka tekerleklere aktarıyor. Camaro SS, şişkin çamurlukları, keskin bakışları, 20 inçlik jantları ve ince yapılı bagaj spoyleriyle heybetli ve agresif bir tasarıma sahip.

Yeni: MINI Crossover Concept

MINI araziye çıkıyor

MINI, Paris Otomobil Fuarı'nda ilgi çekici bir konsept sergiliyor. 4 metrelik boyuyla bugüne kadar geliştirilen en uzun MINI modeli olan Crossover Concept, dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış. 4 kişilik oturma düzenine sahip olan otomobil tıpkı Clubman lakaplı MINI'lerde olduğu gibi yine ilginç bir kapı konsepti sunuyor. Sağ tarafta alışıldık şekilde açılan iki kapıya sahip olan bu MINI'nin sol arka kapısıysa geriye doğru kayarak açılıyor. Yana doğru açılan bir bagaj kapağına da sahip olan konpset MINI'nin ne zaman üretime geçeceğiyse henüz belli değil.

Haber: Veyron Türkiye'de

En pahalı spor otomobil Türkiye'de

Dünyanın en güçlü ve en pahalı seri üretim otomobili olan Bugatti Veyron Doğuş Otomotiv distribütörlüğüyle Türkiye'de satışa sunuldu. 1001 HP gücünde, 16 silindirli, 8.0 litrelik devasa bir motora sahip olan Veyron 16.4, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 kademeli DSG şanzımanla donatılmış. 0'dan 100 km/s hıza 2.5 saniyede, 0'dan 300 km/s hızaysa sadece 16.8 saniyede ulaşan otomobilin maksimum hızı 407 km/s olarak açıklanıyor. Performans ve spor otomobil tutkunları için mükemmel sıfatıyla eşdeğer nitelikteki Bugatti Veyron 16.4'e Türkiye'den sadece 1 kişi sahip olabilecek. Tabi 2.4 Milyon Euro'luk bedelini ödemek şartıyla.


Sürüş: Saab 9-3 Convertible

Farklılık arayanlara

Saab 9-3 Convertible’ın dizel versiyonu üstü açık otomobil keyfini turbo dizelin yakıt ekonomisiyle birleştiriyor.

Ülkemizde farklı marka amblemlerini taşıyan pek çok cabrio model mevcut. Özellikle katlanır metal tavana sahip “coupe-cabrio”lar popüler hale geldiğinden beri yollardaki üstsüz otomobillerin sayısında da ciddi bir artış yaşanır oldu. Şeçim yapmak eskisi kadar kolay değil. Ancak öncelikleriniz arasında cabrio keyfi yaşamak kadar diğerlerinden farklı olmak da bulunuyorsa aradığınız model Saab 9-3 Convertible olabilir. Ülkemizde 52.441 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılan bu otomobil, kullanma imkanı bulduğumuz “Aero” isimli üst donanım seviyesine ve 180 HP gücünde dizel motora sahip versiyonunda 58.719 Euro’luk bir etiket taşıyor.

ETKİLEYİCİ GÖRÜNÜM
Saab, 9-3 model serisini geçtiğimiz yıl makyajladı. Tabi bu operasyonda otomobilin Convertible versiyonu da bıçak altına yatmış oldu. LED’li park lambalarına yer verilen yeni farları ve alüminyum görünümlü çerçevelere sahip ön panjuruyla eskisinden çok daha etkileyici bakışlara kavuşan 9-3 Convertible, “Aero” donanımlı aracımızda sunulan büyük jantlar ve sportif tamponlarla bu etkiyi daha da pekiştiriyor. Farklılık yaratmak adına otomobilin arka bölümünde de bazı değişiklikler yapılmış. Arkadaki en önemli değişiklik olan şeffaflaştırılmış stop lambalarının her zevke hitap etmeyeceğiyse bir gerçek. Dışarıda açıkça hissedilen makyajın otomobilin kabinine pek etki etmediği görülüyor. Aero donanım seviyesinde sunulan alüminyum görünümlü detaylarla çekiciliği arttırılan kabinde hemen hemen herşey yerli yerinde. Ön koltuklar arasındaki kontak anahtarıysa Saab’a özgü bir farklılık. Otomobilin kabinindeki genişlik de dikkat çekici. O, pek çok cabrio’nun aksine arka koltuklarında yeterli bir alan ve büyük bir rahatlık sunuyor. Bunun yanında tavan kapalıyken bu bölümde sunulan baş mesafesi de çok iyi.



20 SANİYEDE GÜNEŞE MERHABA
Saab 9-3 Convertible’ın tavanı ön konsoldaki küçük bir düğme aracılığıyla 20 saniyede açılıp, yine benzer bir sürede kapanabiliyor. Bu işlemin 30 km/s hıza kadar yapılabiliyor olmasıysa 9-3 Convertible için önemli bir artı. Şayet coupe-cabrio’lar başta olmak üzere piyasaki pek çok üstsüz modelde bu işlemler ancak hareketsizken yapılabiliyor. Yani bu üstsüz isveçli, aniden bastıran bir yağmur karşısında pek çok benzerinden daha hazırlıklı oluyor. Tavanın tek olumsuzluğuysa bagaj hacminden çalması. Her ne kadar dışarıdan öyle görünmese de direkt olarak bagaja yerleşen kumaş tavan, bagaj hacminin 352 litreden 235 litreye düşmesine sebep oluyor.

DİZEL SEÇENEĞİ TUTUMLU VE HIZLI
Cabrio keyfini eksiksiz yaşatan 9-3 Convertible güçleri 150 ile 255 HP arasında değişen 4 farklı benzinli ve 150 ve 180 HP gücünde iki farklı turbo dizel motor seçeneğine sahip. Kullandığımız otomobilde 6 kademeli otomatik şanzımanla birlikte görev yapan 180 HP gücündeki 1.9 litrelik turbo dizel tanıdık bir Opel motoru üzerine geliştirilmiş. Çift turboya sahip olan bu ünite 400 Nm’lik yüksek maksimum torku sayesinde tutumluluk kadar performansa da hizmet ediyor. Üstü açık kullanımlarda tıkırtılı sesini kabine biraz fazlaca duyuran ünitenin otomobili 0’dan 100 km/s hıza 9.5 saniyede ulaştırabildiği ve 100 km’de de 6.9 lt’lik düşük bir ortalama tüketime imza attığı belirtiliyor. Aracımız, havalı ve yeterince hızlı bir otomobilin tutumlu da olabileceğini kanıtlıyor. Tabi bu güçlü motor küçük bir olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Saab 9-3 Convertible önden çekişli bir otomobil. Bu da maksimum torkun elde edildiği 1850 d/d seviyelerinde yaşanan güç patlamaları sebebiyle ön tekerleklerde tutunma kaybı ve virajlarda önden kayma anlamına geliyor. Ancak Saab nispeten de olsa bu durumun üstesinden gelmeyi başarmışa benziyor. Çok iyi tepki veren bir direksiyon sistemine sahip olan otomobilin ESP’si de yerinde müdahalelerle otomobili dizginlemeyi başarıyor. Ayrıca sert sayılabilecek süspansiyonlar ve ReAxs adı verilen yeni arka aks da otomobilin kararlı bir yol tutuş karakterine sahip olmasını sağlamış. 9-3 Convertible konfor konusundaysa ortalamalarda yer alıyor. Öncelikle otomobilin koltukları çok rahat ve üstü kapalı kullanımlarda duyulan rüzgar sesi de rahatsızlık verici seviyelere ulaşamıyor. Karoserden gelen çıtırtı sesleri ve sert süspansiyonların bozuk zeminde yarattığı sarsıntıysa konforu olumsuz etkiliyor. Ancak performans-tüketim dengesi ve yaşanan cabrio keyfi Saab 9-3 Convertible’ın bu gibi olumsuzluklarının göz ardı edilebileceği izlenimini yaratıyor.











Araç özellikleri
Marka/Model:
Saab 9-3 Convertible 1.9 TTiD
Fiyat: 58.719 Euro
Motor: 1910 cc, sıralı 4 silindirli
Maksimum güç: 180 HP-4000 d/d
Maksimum tork: 400 Nm-1850 d/d
Maksimum hız: 215 km/s
0-100 km/s hızlanma: 9.5 sn
Ortalama yakıt tüketimi: 6.9 lt/100 km
Boyutlar (Uz/gen/yük): 4647/1762/1437 mm
Dingil mesafesi: 2675 mm
Bagaj hacmi: 235-352 lt
Boş ağırlık: 1650 kg
Tavan açılma süresi: 20 sn
Tavan açılma hızı: Maksmum 30 km/s

29 Eylül 2008 Pazartesi

Sürüş: Mazda2 1.5 M/T

Hafif ve eğlenceli

Mazda2, küçük boyutları, hafif gövdesi ve eğlenceli sürüş özellikleriyle doksanlı yılların hafifsiklet sporcularını hatırlatıyor.


Mazda, Avrupa bağlantılı yeni bir yapılanmayla yeniden Türkiye’de. Ülkemizdeki satış ve servis ağını yeniden kurma aşamasında olan Mazda, bu arada hiç zaman kaybetmeden en yeni modellerini de Türk tüketicisiyle buluşturdu. Bu otomobillerden biri olan Mazda2, markanın en küçük modeli olarak özellikle gençleri ve kadın sürücüleri hedefliyor. 1.3 ve 1.5 litrelik iki farklı benzinli motor seçeneği bulunan ve maalesef alıcıya dizel opsiyonu sunamayan Mazda2, 27.900 YTL’den başlayan fiyat etiketlerine sahip.

DOKSANLI YILLARDAKİ GİBİ
Mazda2, 3885 mm’lik boyu ve 1 tonun çok az üzerindeki ağırlığıyla adeta doksanlı yıllardaki küçük otomobilleri anımsatıyor. Yani hafif ve olması gerektiği kadar da küçük. 5 kapılı karoser yapısına rağmen, gergin ve belirgin hatları sayesinde dinamik bir görünüm sunmayı başaran otomobil, B segmentindeki Avrupalı modellerin pekçoğundan daha küçük bir gövdeye sahip. Ancak bu küçüklüğe bakıp da aldanmamak lazım. Çünkü Mazda2, kabininde boyutlarından beklenmeyecek bir genişlik sunuyor. 250 litrelik bagajı ve arka koltukta sunduğu baş mesafesi tabi ki bir Renault Clio’daki kadar iyi değil. Ancak yine de tahmin edilenden daha iyi. Otomobilin sert bir plastikle çevrelenmiş olmasına rağmen kaliteli bir görünüm sunmayı başaran kabini de tıpkı dışı gibi genç bir görünüme sahip. Üç kollu direksiyon simidinin ve sportif gösterge tablosunun özellikle gençlerin hoşuna gideceği kesin. Tıpkı sürüş dinamikleri gibi!


SÜRÜCÜYLE İLETİŞİMİ KUVVETLİ
Mazda2, sürüş dinamikleriyle pek çok rakibinden farklı bir noktada yer alıyor. Çok iyi çalışan hassas direksiyonu ve kemikli vites geçişleriyle sportiflik ve eğlence vaat eden otomobilin sürücüyle olan iletişimi de çok başarılı. Hem konfor hem de sportiflik beklentilerini karşılayabilen bir süspansiyon yapısına sahip olan Mazda2’nin yol tutuş karakteriyse MINI modelleriyle benzerlik gösteriyor. Yani yüksek hızda güven veriyor ve sabit hızla girilen virajlarda çizgisini koruyor. Bunun yanında ani yük değişimlerinde arka bölümünü hafif hafif kaydırmayı da çok seviyor. Bu kaymaların kontrol alınmasıysa başarılı direksiyon sistemi sayesinde pek zor olmuyor.

DÜŞÜK AĞIRLIĞIN AVANTAJI
Mazda2 düşük hacimli motor seçeneğinde dahi keyifli bir karaktere sahip. Ancak bu keyfi ikiye katlamak için otomobilin 103 HP gücündeki 1.5 litrelik motor seçeneğini tercih etmek daha doğru olacaktır. Her ne kadar sunduğu güç az gibi görünse de bu ünite, Mazda2’nin düşük gövde ağırlığıyla baş etmekte zorlanmıyor ve ona tatminkar bir performans sağlıyor. Üst devirlerdeki canlılığı ve sportif tınısıyla keyif veren ünite, otomobilin 0-100 km/s hızlanma süresinin de 10.4 saniye olmasını sağlıyor. Sakin kullanımlarda makul tüketim verilerine de imza atmayı başaran otomobilin fiyatıysa maalesef pek düşük sayılmaz. Mazda2 1.5, sadece üst donanım paketiyle sunuluyor ki, bu da karşımıza 32.100 YTL’lik bir etiket çıkarıyor. Açıkçası insan bu keyifli otomobili kullanırken keşke biraz daha ucuz olsaydı demekten kendini alamıyor.


Araç özellikleri
Marka/Model:
Mazda2 1.5 MZR
Fiyat: 32.100 YTL
Motor: 1498 cc, sıralı 4 silindirli
Maksimum güç: 103 HP-6000 d/d
Maksimum tork: 137 Nm-4000 d/d
Maksimum hız: 188 km/s
0-100 km/s hızlanma: 10.4 sn
Ortalama yakıt tüketimi: 5.9 lt/100 km
Boyutlar (Uz/gen/yük): 3885/1695/1475 mm
Dingil mesafesi: 2490 mm
Bagaj hacmi: 250-787 lt
Boş ağırlık: 1035 kg


Sürüş: Mitsubishi Outlander

Yeni kimlik
Yıllar önce crossover olarak yollara çıkan Outlander, yeni kimliğiyle kompakt SUV sınıfında söz sahibi olmak niyetinde.

Son zamanlarda kompakt SUV rekabeti iyiden iyiye kızıştı. Pek çok üretici SUV pastasından pay alabilmek için bu gözde sınıfa yepyeni modellerle giriş yapıyor. Tabi piyasada yıllardır var olan diğer bazı oyuncular da bu süreçte ciddi bir değişim geçiriyor. Rekabette geri kalmak istemediğini her bir noktasında ortaya koyan yeni Mitsubishi Outlander da onlardan biri.

DİNAMİK TASARIM, KULLANIŞLI KABİN
Karoser uzunluğu bir önceki modelden 9 cm daha fazla olan yeni Outlander, köşeli ve keskin hatların hakimiyetindeki tasarımında sportifliği ön plana çıkarıyor. 18 inçlik jantları, yüksek konumlandırılmış LED’li stop grubu ve gövdenin alt bölümlerinde yer alan metal görünümlü detayları sayesinde hem sportif hem de şık bir görünüm sunmayı başaran otomobilin kabini de tamamen yepyeni. İç mekandaki çözümler Outlander’ı pek çok Avrupalı rakibinin önüne geçiriyor. Üçüncü koltuk sırası ve hem 80 mm ileri geri hareket edebilen hem de bagajdaki küçük bir düğme yardımıyla öne doğru hiçbir kuvvet harcamadan katlanan ikinci koltuk sırası bu çözümlerden bazıları. Bunun yanında Outlander’daki kullanışlılık bagaj bölümünde de devam ediyor. 540 litrelik geniş bagaja yükleme yapmak, iki parça halinde açılan bagaj kapağı sayesinde oldukça zahmetsiz.

HEM OTOYOLDA HEM DE HAFİF ARAZİDE
Outlander’ın sürüş karakteri pazardaki pek çok SUV’dan daha sportif ve sert. Dengeli bir gövde yapısına sahip olan ve bu sayede asfalt üzerinde sürücüsüne güven aşılayan otomobil; kemikli vites geçişleri ve sert pedallarıyla sportifliği ön plana çıkarıyor. Zaten bozuk zeminlerde oluşan sarsıntı ve kullanılan sert dokulu plastikler sebebiyle iç mekanda duyulan çıtırtılar da konfora önem verenlerin pek hoşuna gitmeyecektir. Biraz macerayı sevenlerse otomobilin çekiş sisteminden fazlasıyla memnun kalacak gibi. Outlander AWC adı verilen 4 tekerlekten çekiş sistemi sayesinde şartlar çok sertleşmediği sürece arazide mobil kalmayı başarıyor. Bu sistemde önden çekiş (2H) ve dört tekerlekten çekiş (4H) modlarının yanı sıra bir de kilit özelliği bulunuyor.

OTOMATİK SEÇENEĞİ MEVCUT DEĞİL
Outlander, ülkemize tek bir paket olarak ithal ediliyor. Bu pakette Volkswagen’den alınan 140 HP gücündeki 2.0 lt’lik TDI motor yer alıyor. Jeep ve Dodge markalarında da kullanılan; Outlander’daysa sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen bu ünite, biraz titreşimli ve tıkırtılı çalışsa da sağladığı tatminkar performans ve ekonomik karakteriyle puan topluyor. Mitsubishi bu şık SUV’unu xenon farlardan Rockford Fosgate müzik sistemine, deri döşemeden ısıtmalı ön koltuklara kadar uzanan zengin bir standart donanım listesiyle sunuyor. Otomatik şanzıman seçeneği bulunmayan Outlander’ın fiyatıysa 84.499 YTL olarak açıklanmakta. Bu rakam sınıftaki bazı rakiplerden daha düşük. Ancak “dizel-otomatik” kombinasyonu sunamaması Outlander’ın elini biraz zayıflatıyor.

Araç özellikleri

Marka/Model:
Mitsubishi Outlander 2.0 DID

Fiyat: 84.499 YTL
Motor: 1968 cc, sıralı 4 silindirli, turbo dizel
Maksimum güç: 140 HP-4000 d/d
Maksimum tork: 310 Nm-1750 d/d
Maksimum hız: 187 km/s
0-100 km/s hızlanma: 10.8 sn
Ortalama yakıt tüketimi: 6.8 lt/100 km
Boyutlar (Uz/gen/yük): 4640/1800/1720 mm
Dingil mesafesi: 2670 mm
Bagaj hacmi: 540-1691 lt
Boş ağırlık: 1700 kg